semestern är slut

Då har mina två lediga veckor tagit slut. Imorgon måndag ska jag börja jobba igen. Tre hela veckor innan skolan börjar. Jag längtar tills skolan börjar igen. Det ska bli så skoj att träffa alla trevliga och glada människor igen!!
På semestern vet alla som läser min blogg vad jag har sysslat med under dessa två veckor. Men jag kan ändå dra en snabbrepris: Öland, Sthlm, Sthlm igen och sista veckan spenderade vi hemma hos mina föräldrar för att riktigt vila upp oss innan jobb och sånt började igen. En av dagarna var jag, mamma och Sami ute i skogen för att leta svamp och hjortron och jag har några bilder som jag vill visa =)
image208
Kantareller - av dessa gjorde vi sedan detta:
image209
image210
image211
image212
image213
image214
image215
image216
Vildsvin som bökat

Ha en fortsatt trevlig sommar alla ni som har semester kvar!!!

Italienare på besök

Syster har italienare på besök hos sig just nu. Tre stycken grabbar. Paulo, Paulo och Carlo. I fredags var jag, Sami, Jens och Isabell där när de hade fest för att hälsa på. Jag känner två av de sen tidigare och det var verkligen skoj att se dem igen. Här är några bilder som jag tog under kvällen.
image203
image204
image205
image206
image207

heldag i stockholm

Bror min fick i present när han fyllde 18 en heldag i stockholm. Vi skulle gå på Cosmonova, Gröna Lund och sen se Sthlm live där på Gröna lunds teatern. Vi startade hemifån tidigt på morgonen jag, Sami, Jens, Isabelle och Suss. Först åkte vi till Cosmonova på Naturhistoriska riksmuséet. Innan satte vi oss ute och åt mina muffins med jordgubbar och vit choklad som jag hade gjort.
image195
Vi såg på Deep See som handlade mest om fiskar. Det var ganska mäktigt att se på så nära håll liksom. Jag tyckte dock att historien som berättades var ganska töntig. Jag vill rekomendera andra som läser detta om att ta sig en sväng förbi men jag jag känner samtidigt att man behöver bara kolla en gång. Vi hann inte se något inne på muséet då vi hade lite tidspress. Har hört av andra vuxna att utställningarna just nu ska vara väldans intressanta. Kanske man skulle ta sig en titta snart?!
Filmen var bara ca 50 minuter lång och efter det tog Svea (Samis nya GPS) oss vidare mot Gröna Lunds tivoli. Fy fan för att parkera i sthlms innerstad. 1! timme åkte vi runt för att leta parkering. Till slut fann vi en ca 2 km därifrån.
image196 Innan vi började åka
Inne på grönan åkte vi allt (nästan).
image190Katapulten - (den till vänster)
Denna attraktion kändes i magen iiiiiii!!!! Först upp jättefort - sen ner jättefort. Jag trodde nästan att jag skulle dö.
Lustiga huset var en besvikelse, det var mycket roligare när man var liten- konstigt?
Stackars Isabelle var lite höjdrädd så hon tittade mest på när vi andra åkte, men radiobilarna gick bra, de är roliga!!


Klockan åtta började kvällens stora grej - Sthlm live.
image199
image200
image201
image202

Kvällen avslutades med Grillbuffé, men tyvärr var vi lite sena så den mesta av maten var uppätet. katastrofdåligt tycker vi som fick betala 169 spänn!!

Annars var hela dagen kanon.
Jens summering:
Roligaste: Sthlm live
Mest onödiga: Grillbuffén på kvällen
Bästa på Grönan: Katapulten
Godast: Mina muffins (yeah)

är du kvinna eller man?

Kvinnlighetstest VS manlighetstest Gör båda och se om du är mest manlig eller kvinnlig!!

Som kvinna är jag väldigt kvinlig och fick över genomsnittet som ligger på 188. Jag fick 243 p
Resultatet löd: "Du är laddad med östrogen och det råder ingen tvekan om att du är kvinnlig! You go girl! "

Jag var inte direkt manlig utan fick resultatet som löd: "Du är en pojke som börjar mogna. Du har dock en bra bit till att gå innan du blir en hedervärd man."

haha, tack Mary för roligt test

påminnelse

Jag vill påminna de få som läser min blogg att även läsa min andra blogg. Där skriver jag om saker som intresserar mig. På denna sida skriver jag mest om mig själv och det stora egot jag är =)

http://www.pillanolivetsgoda.blogspot.com


semester och födelsedagsfest på Öland

Vännen Katja var tyvärr tvungen att fylla år nästan samma dag som vår kära prinsessa Viktoria. Så ett par år nu har vi vart tvugna att fira hennes födelsedag i kalmar/öland tillsammans med alla barnfamiljer och andra som är där och tar upp plats. Men det har gått ganska bra ändå.
Fredag efter att alla slutat jobbet tog vi Audin och begav oss ner mot Öland. Katja bor tillsammans med ett visst antal människor i en källare. Ganska trångt och lite fuktigt men hon fixade det galant!! Jag och Sami hade tur som fick sova i Katjas rum på 6kvm och Sandra, Jennie och Tobbe sov i tvättstugan tillsammans med spindlarna. Vi kom ner på fredag kväll ganska sent så vi (läs jag och Tobbe) åt i princip bara upp min persikopaj och sen gick vi och la oss och sov.
Lördag blev heldagsaktiviteter. Sami hade vart och fiskat i Härjedalen samma vecka så han bjöd på rökt lax till frukost. Det gillade faktiskt jag också som annars inte äter fisk.
Ut i Borgholms city och kollade in folk. Massor fanns det, vi åt glass på en glassbar.
 
Denna  helg hade de massor med gratissaker man fick smaka och prova på också. Godis och pennor - ungefär som på mässor=) Sami blev sugen på tårta (nähe!!) och köpte sig ett Aftonbladet och fick sen en fin tårtbit om man lovade att bära aftonbladet under armen.

På Öland kan det vara ganska kändistätt. Vi såg att par stycken. Runar, Tomas Brolins brorsa, Sanne Nielsen och sen denna härliga man som var med på 100 höjdare:
image172
Eftersom det skulle vara fest sen på kvällen gick vi från stan ganska  tidigt för att alla skulle hinna sminka sig och så. Katja och Jossan hade fest ihop för de fyller typ ganska nära varandra. Smart!!
De bjöd på snittar, Sangria och god bål+chips
image173
Sangria var gott och jag hade nog typ tre olika glas med drycker pågående samtidigt =) På bilden ovan kan man se mina tre glas.
Kort från festen:






Sen gick vi till Sveriges bästa uteställe - STRAND HOTELL i Borgholm. Detta är min personliga favorit när det gäller uteställen i Sverige. Jag har tyvärr inte vart på så många men tvivlar på att det finns bättre =) Ursäkta att jag tjatar om dess kvalitet!! Det finns en grej som är himla bra med det också. Man kan gå in, betala och få en stämpel sen gå ut och fylla på vinblåsan och sen gå in igen. Så bra tycker jag!!
Här sitter vi och fyller på:



Inne på strand spelade denna kväll Andreas Johnsson. Det gick över ganska fort och var absolut inte skitbra.
image183
På strand finns det två dansgolv ( ett med världens skönaste lite äldre musik och ett med r'n'b musik) Sen finns det en superstor terass som spelar lite allt möjligt har jag för mig =)
Det var en kanonkväll med mycket dans och musik och goda drinkar och den slutade med att jag slarvade bort mitt kamerafodral med kabel och Katja blev sur på mig för att jag kallade henne för finnj****!! Sorry!!

Dagen efter var ingen konstigt nog bakfull. Det blev ut i Borgholms city igen för att få mer gratisgrejer. Denna gång var det pannkakor med glass. Sen gjorde vi ett försök till att spela minigolf på en "riktig" minigolfbana, alltså med riktiga banor. Men det var så lång kö - jävla sommarjobbare!!
Riktiga banor:
image184
Här är det Lina som spelar.
På kvällen åkte vi iväg för att grilla lite -Älska eller Hata engångsgrillar = HATA!!!
Det tog nog ca 45 minuter innan vi ens kunde få smaka kött. Annars var det en jädrans kanonkväll. Solen sken, maten var kanon och alla var glada.






TACK Katja för en toppenhelg och för att vi fick komma!!

kalas hos kusin

För ett tag sen fyllde min kusin år och för första gången var vi ut och festade vi tre syskon tillsammans. Isabelle var också med och det blev en härlig fest. Jag var också ute på Bodegan för första gången i mitt liv. Ett helt ok ställe. Synd bara att man inte fattade att det var så pass kallt ute. Dagen efter var alla lite förkylda. Kan det ha vart vinet??
Han fick en sån där grej av oss som låter och sen den som inte hinner trycka på knappan får en jäkla stöt!!
image162
image163
image164
image165
image166
image167
image168

ego krånglar

Nu har jag funderat i två dagar och kommit fram till att jag ska ha två bloggar!! Jag känner att på min "nya" matblogg som  jag vill sprida "till hela världen" kan jag inte lägga upp personliga bilder och bilder på mina vänner, det kanske inte de uppskattar. Jag ska alltså ha en privat och en officiell=)
Nu tycker ni säkert att jag är skitnördig men så här kommer det att bli.
Länk till min officiella blogg

Tack för att ni läste och lyssnar på mig!!

flytt

jag har flyttat min blogg till ett annat "bloggbolag"
Fortsätt läsa om mina tips där!!!!
Länk
Om inte länken funkar, här är adressen: www.pillanolivetsgoda.blogspot.com

nyfiken

vill du hålla kolla på om folk i din hemstad förökar sig? Kolla in familjeliv.se

bjuden på kalas?

Ska du snart på kalas och vet inte vad du ska köpa kan du kolla in denna sida
Här finns upplevelsepresenter. De kostar tyvärr ganska mycket =(

gott vin

image158

Le Cordinal Bordeaux
Nr. 3806
Pris: 69:-
Betyg blir:

de är här nu

raggarna alltså. Idag invaderades Västerås av alla raggare från 40 olika länder som tidningen skryter med. Och i år är det tydligen 30-årsjubileum så det förväntas slå alla möjliga slags rekord. Imorgon kommer mamma och pappa hit och vi ska ut och kolla på bilarna. Mellan 17-19 åker de finaste. Min mamma är särkild intresserad då hon har bilar som sitt yrke - att klä om bilstolar och sitsar. Nu är det bara att hoppas på att det inte regnar!!

årets första

image154

härlig soptunna

image153
När jag flyttar till hus ska jag ha en sån här snygg soptunna!!
Finns att beställa hos inreda.com

en helt ok förrätt

image141
Denna förrätt hittade jag för ett tag sen men efter att ha provat det vill jag ändra något!
Ingredienser till sex tomathalvor

3 stora tomater
grön pesto
1 burk tonfisk
1 rödlök
Parmesanost

Gröp ur innehållet från tomaten. Spara enbart halva mängden och kasta resten, annars blir den alldeles för rinnig. Blanda med finhackad rödlök, pesto och tonfisk. Jag hade inte parmesan hemma utan nöjde mig med den jag hade och den funkade bra det också =)

hemmagjord pizza

image140
En liknande hemmagjorda pizza fick vi när vi var på födelsedagsfest hemma hos Macarena. Denna har jag gjort och ändrat ingredienserna något:

Passerad tomat - pressa i extra vitlök+salt och peppar
Mozarella
soltorkad tomat
röd paprika
svarta oliver
parmaskina (denna är onödig och kostar pengar, man märker ändå inte av den speciellt mycket)
Basilikan ska man såklart lägga på efter pizzan gräddats färdigt och inte innan som jag gjorde för då försvinner den

Lycka till!!

torkade fikon

 

Dessa torkade fikon finns att köpa på den utländska butiken. Det är många som inte gillar de men jag tyckte att de är helt ok och vill därför tipsa alla andra som läser min blogg.
Är ganska dyrt dock, kostar 79:-/kilo
Jag fick smaka dessa första gången av en klasskompis nu i våras - tack för tipset Lavin!!

undvik

image137
Detta vin bör undvikas då det finns mycket bättre i samma prisklass (under 50:-)
endast


VM-fest i Berlin

Nu ska jag berätta allt jag vet om Berlin. Tyvärr är det inte så mycket då vi var där enbart över dan. Den 8 juli 2006 startade vår tågluffning i Europa och vad passade då bättre än att ta sig till Berlin och kika på fotbollsfinalen. Vi hade inte fått tag på några biljetter till stadion utan vi  trängdes med ca 300 000 andra människor i staden.
Finalen visades på en gata som heter 17 juni. Det var egentligen två gator som korsade varandra och sen var det en gigantisk park runtom.
Vid 11 började folk vallfärda mot parken och vi tyckte det var lite skumt eftersom matchen inte började förrän kl 20. Men vi hängde på. Det alla ville se var tyska landslaget som tog emot sin bronsmedalj. De kom ut från denna gigantiska fotboll.
image125

Det fanns massor med TV-monitorer och dessa var stora ca 10*4 meter och det kanske var totalt 7 sådana. Vi lyckades hitta kanonplatser inför själva matchen med bord. Jag anser själv att jag inte behöver berätta så mycket om matchen för alla vet nog hur det gick - Forza Italia!
Några bilder på hur härlig stämning det var där.

Anledningen till att vi inte stannade längre i Berlin var för att det fanns inga vandrarhem eller hotell kvar så vi tog tåget 02.21 vidare mot Munchen. Det var synd för uppfattningen vi fick av Berlin var att det är en trevlig stad med ganska mycket att se. Jag ska lägga upp några sevärdheter som jag tycker att man bör kolla in.
1,  Tv masten Hemsida
I denna kan man åka upp och man har en fantastisk utsikt över stan. Värt ett besök om man gillar utsiktsplatser

2,  Berlinmuren
Det är svårt att förstå att en så pass låg mur har kunnat dela ett helt land i två delar. Idag finns det enbart delar av muren kvar och vid ett av ställena har de gjort ett museum.

3,  Checkpoint Charlie
Korsning som har mycket historia bakom sig. Här finns ett museum som berättar murens historia. Det finns originalbilder och inspelningar kvar.

Om vi hade vart här fler dagar hade jag självklart kunnat berätta mer om denna stad.
Här är i alla fall några bra hemsidor man bör kolla in innan man åker dit.
http://www.berlin.de/
Allmän info om Tyskland

Ett litet musiktips också: Sportfreunde Stiller - 54, 74, 90 2006
Detta var tysklands officiella VM-låt. Om man lyssnar på den är det inte så mycket men om man hör när flera 100000 personer sjunger samtidigt är det ganska mäktigt.

Trevlig resa!!


RSS 2.0