Sexy white legs

Idag har jag visat mina ben för första gången ute i år. Oj vad vita de är. Tur att det snart är sommar så att man får sola lite.
Läget är under kontroll, jobbat en del, vart i skolan en del och jag har hunnit med en förkylning sen jag skrev sist.
Igår var en rolig dag. Vännerna var här och firade min och Marions födelsedag (fast jag fyller egentligen idag, hon också) Vi åt förrätt och efterrätt här hos oss och varmrätten på La pasta,mums. Min mage blev stor som en boll, men när det är kalas får man äta gott. Jag fick superbra presenter. Presentkort på Bianco footwear. Nice!! OCH, sen denna vackra klocka:
image57
Foto: www.pid.se
Den här har jag velat haft sen jag såg den första ggn för ca 1,5 år sedan men jag har inte haft råd att köpa, men nu är den min. Så bara att vänta på att min sami vill borra lite så är livet helt perfekt!!

Citatet

Jag och Sami hade vart ute och gått och handlat masso god frukost på vägen hem. Vi pratar lite om hur nyttigt det var att gå för nu kan man äta lite mer utan att få dåligt samvete. Under promenaden köper Sami en cola och jag menar att han då är på +-0 och inte får äta så mycket god frukost som jag får =)
Här kommer alltså nu citatet: " Jag var tvungen att köpa en cola annars hade jag dött. Vi killar måste ha socker. Vi är inte som ni tjejer som lagrar energi i brösten - ungefär som kamelens puckar. Ni har dessutom mer underhudsfett " Haha. Min kille är ganska rolig ibland och bra på liknelser.

Igår var det nån slags bandyfest. Vi samlades på Å för att äta ( trodde vi) och dricka. Det de bjöd på var Mackor =( på vägen hem köpte vi kebabrulle.

Semestern är bestämd också. Vi ska åka till Barcelona en vecka. Och idag har vi faktiskt vart och köpt en guidebok också. Längtan är stoooor!!

En avklädd helg

Nu är helgen tyvärr slut och det är dags att summera vad som egentligen har hänt. För det första har det vart så fantastiskt fint väder hela helgen. Så härligt att jag knappt har förstått det själv.
Fredag var en lugn kväll, jag och Sami lagade lite mat bara och tittade på Prison Break. Den serien, ska den aldrig ta slut?
På lördag kom Micke och  Sara hit. Vi gick först en promenad i vackra västerås för att vi skulle kunna äta mycket mat. Sen åkte vi och handlade en grill för endast 99 spänn. Billigt! Sami hade gjort i ordning grillspet på fredag kväll så det var bara att slänga på dem... efter att grabbarna lyckats skruva ihop grillen såklart.

Vädret var kanon hela dagen ute på Björnö. Grillspetten var fantastiska. Vi åt ganska mycket, det är något som vi är mycket duktiga på. Det var en del folk där ute - både glada och mindre glada människor. På väg ner till badet möter vi en farbror som bara var tvungen att påpeka att vi som är så unga inte ska elda i gräset. Herregud vad tror han, att vi är 15? Åh vilken surgubbe. Vi fick sällskap av andra glada typer istället. Paddor! Först såg vi en ganska stor komma gående ner mot vattnet. Sen vänder sig Sara om och säger: Men där är en ännu större. Jag tar med kamerna och ska fota.... till min förvåning visar det sig att det är ju två grodor!!

För att bränna lite mat börjades det att hjulas och hållas på med mer eller mindre cirkus. Alla var bra på det, men det känns att man snart fyller 24 =) Stolt ändå att jag lyckades att stå på huvudet.

Vi var där ute och njöt av det fina vädret tills klockan var ca 17. Då åkte vi hem och började dricka vin, såklart blev vi efter ett tag hungriga så vi var tvugna att köpa lite plockmat. Det är så mumma. Jag ÄLSKAR oliver!!
Det blev en pubrunda på stan efter att ha fått tillökning av Johanna. Först Sky bar, Varda och sist Harrys. Där trivdes vi inte så bra. Det var lite för hög medelålder... Hihi. Kvällen slutade hemma hos Anso och Matte med lite gitarrspel.
 
Trots att vi gick och la oss sent vaknade vi tidigt - som vanligt. Jag var den enda som iaf lyckades sova ända till halv elva. Framåt lunch blev det ett splittrat gäng. Sami bänkade sig i soffan för att kolla på Formel 1, Sara gick ut på stan för att köpa målarfärg och Micke var lite sällskap och jag tog mig en promenad längs vattnet i sommarvärmen.
När formel 1 var slut åkte vi och kikade på en lägenhet. Det kändes bra, skulle absolut kunna tänka mig att bo där.
Vi ska diskutera om vi ska lägga ett bud.
Lunch blev salladkruka vid Kajens kafé nere vid hamnen. Gott gott.
Ja det var allt som hänt, och som vanligt har det gått alldeles för fort =( Nu ska jag sätta mig och läsa lite böcker. Vi ska lämna in ett 3000-ordsarbete på fredag.

Tack och hej - leverpastej

Är detta smart, eller?

Nu har jag kommit på den mest briljanta idén för att gå ner sex kilo till sommarn. Jag har satt slutdatum till den 6 juni, för att den 9:e ska vi åka på semester och jag måste ju hinna handla snygga kläder tills dess.
Detta två punkter ska följas fram till dess:
1) Från och med idag ( 9/4) har jag slutat äta godis. Jag ska kasta resten som är kvar av det jag fick av mamma.
Detta är inte bara för att tappa några kilon utan för att jag hade början till fyra små hål när jag var till tandläkaren sist.
2) Jag ska lägga 1000:- i ett kuvert och gömma  i en låda. Om jag har tappat dessa kilon när kalendern visar 6 juni ska jag få köpa kläder för dessa pengar. Annars ska jag ge 500:- till Sami.

Nu behöver jag en stor hejarklack!!

Mjölk

Just nu kan man läsa på mjölkpaket om stora händelser under 60 och 70-talet. Sen uppmanar de även svenska befolkningen att vi ska skriva ner saker som hänt under 2000-talet för att kunna visa kommande generationer. Jag ska nu helt spontant skriva ner det jag kommer ihåg som har hänt hittills under detta årtionde:
* Flera 1000 amerikaner omkommer när två flygplan flyger in i World Trade Center 11 september 2001.
* Sveriges utrikesminister Anna Lindh blir mördad på NK i september 2002 (?)
* Fler 100 000 människor omkommer när en flodvåg forsar in över ett flertal länder på annandag jul 2004 (?)
* 2006 får Sverige en borgerlig regering
* Världen kommer på att klimatet förändras väldigt negativt. Vi måste nu börja tänka på isbjörnarna och pingvinerna. ( Jag har börjat tänka mer miljömedvetet faktiskt)
* Sveriges Tv-kanaler består till mycket stor del av program om fetma och inredning. Vi levde under 2000-talet i en riktigt fetma-hysteri.
* Gerorge W Bush förklarar krig mot Irak och alldeles för många oskyldiga kvinnor och barn omkommer.

Nu har jag alltså skrivit upp de första sex punkter jag kunde komma på. Hmm, efter ett tags fundering kommer jag fram till att ingen av punkterna är positiv. Har det alltså inte hänt något positivt alls hittills? Jag ska försöka göra en till lista, som ska vara positiv.

* Tillberga bandy går upp i Allsvenskan 2006
* Vi har kommit långt framåt vad gäller tekniken. Denna generation har till och med fått ett namn - Mp3-generationen.
* Sagan om ringen trilogin visas på boigraferna.

Jag kan inte komma på något mer just nu efter att ha funderat ett tag. Konstigt. Hoppas det blir bättre snart då.
Dessa tre punkter är ju egentligen inga stora händelser för hela världen. Kan någon hjälpa mig att hitta dessa ljuspunkter som inte jag lyckades hitta?!


Varför blir det aldrig som man har tänkt sig?!

Då är påsken över för detta år, ja ok om 10 timmar. Även denna påsk sa jag till mig själv: I år ska jag inte äta lika mycket godis och mat som alla andra. Tror ni att det funkade? Näe, inte ett dugg. Jag har ätit mat och lite godis, sen lite mer mat och lite mer godis. Och ost & kex + chilinötter på det. Magen är full. Jag har försökt att röra på mig lite också för att vara på + - 0. Men jag tror inte att det har lyckats. Så här har min påsk sett ut. Både i mat-väg och annan väg.
Långfredag: Jag börjar dagen med att jobba till kl 16. Det är skönt när man får storhelgs-OB. Sen gick jag en sväng faktiskt. Fest på det med en flaska vin och två drinkar. Jag fick tre påskägg av vänner. Jag var då så smart att jag ställde fram de så att alla gästerna kunde äta. På så sätt "slapp" jag äta upp allt själv. Efter krogen åt jag inte Mc donald's, fett stolt över mig själv. Jag åt istället oliver när jag kom hem.
Påskafton: Riktig bakisdag. Vi gick upp redan halv nio. Jag städar hela lägenheten och tar undan alla flaskor. Sen blir det ett avsnitt South Park och Lost. Alla var inne på att vi skulle äta Spicy hot, men någon nämner Korv med bröd och räksallad och så blev det. Jag och Tomas går till Ica och handlar korvar. Det var gott, och betydligt billigare än att äta på Spicy hot. Klockan 15:30 åker vi till Köping för att äta mat hemma hos samis mamma och pappa. Och det gjorde vi, först stek med klyftpotatis, sås och bröd. Sen vilar vi lite genom att äta lite godis. När vi spelar Rummy frågar Samis mamma om vi vill ha nåt att äta. Jag säger: Du behöver inte ta fram något för min skull och känner mig så stolt. De andra röstade emot och det dukades fram ost & kex + chilinötter. Jag åt både ost, kex och chilinötter. Det var så gott!! Eftersom det inte blivit så mycket sömn natten innan la vi oss ganska tidigt, kl 00.
Påskdagen: Sami går upp kl 8 för att kolla på Malaysias Formel 1. Jag kunde inte somna om utan bestämmer mig för att gå en sväng i Johannisdalsskogen. Det blev en promenad på 1 timme och 20 minuter. Jag var dessutom och sa hej till farmor, och hon blev så glad. Det var roligt. Strax efter 11 åker vi för att hämta Isabelle och dra vidare mot Orsta. Där tycker mamma att vi ska gå en promenad. Vi går en slinga på ca 3 kilometer. Sen får vi alla barn ett varsitt påskägg av mamma och pappa, med massor av godis i. Senare... Förrätt: Ägghalvor med klet. Varmrätt: Grillat med klyftpotatis och tzatsiki+bröd och mammas hemlagade ost, Såå gott! Efterrätt: Kladdkaka. Sen spelar vi lite Rappa Kalja och äter godis till det.
Kvällen bestod också av att spana in hemsidan scoring.se, där man kunde följa bowlingtävligen Junior Masters. Bror hade tävlat under lördagen och placerat sig som 2:a. Åtta skulle gå vidare till finalen på annandag påsk. Vi spanade in denna sida för att alla som skulle tävla inte hade startat än. Jens hade tur. Han gick vidare som 8:e man när alla hade tävlat klart. Pappa var helt galen, han var mer nervös än vad Jens var och kollade sidan minst en gång var 5:e minut. Jag fick också lära mig helt nya termer inom bowling: " Han mäste hänga hela vägen ut nu för att komma förbi dig, Jens" Det betyder att man måste ha resten Strike. Jens gick alltså vidare och det innebar att vi skulle upp tidigt för att åka till E-tuna.
 Två av de hårbollar som bor i Orsta
Annandag påsk: När jag vaknar på morgonen kl 8 blir jag livrädd. Det hade snöat under natten. Vilket jäkla bakslag!! Usch vad lessen jag blev. Vi åt frukost vid åtta och sen åkte vi till Eskilstuna. Det gick inte så bra för Jens,han kom tyvärr på 6:e plats ( av sex startande). Vi åkte hem efter det och köpte Spicy hot!!

Pinsamma listan

Jag kom över en pinsam lista när jag satt och läste mikn kompis Marions blogg. Hon hade hittat denna lista med 100 böker som svenskar tydligen ska läsa. Jag tycker också att den är lite pinsam, eller snarare JAG är pinsam. Men jag lägger enbart upp den just för att jag har läst fler böcker än vad Marion har , YES!!
Om du som läser är mer påläst än mig och Marion. Kopiera listan och fetmarkera de böcker du har läst och var med i tävlingen som Sveriges mest pålästa typ.

1. Romanen om utvandrarna - Vilhelm Moberg (1949-59)
2. Pippi Långstrump - Astrid Lindgren (1945)
3. Bröderna Lejonhjärta - Astrid Lindgren (1973)
4. Romanserien Stad - Per Anders Fogelström (1960-1968) (Iaf en av de, Mina drömmars stad
5. Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige - Selma Lagerlöf (1906-07)
6. Emil i Lönneberga - Astrid Lindgren (1963)
7. Röde Orm - Frans G. Bengtsson (1941-45)
8. Mio min mio - Astrid Lindgren (1954)  (Jag hoppas det räknas om fröken läste den i skolan)
9. Ronja rövardotter - Astrid Lindgren (1981)
10. Juloratoriet - Göran Tunström (1983)
11. Jerusalem - Selma Lagerlöf (1901-02)
12. Aniara - Harry Martinson (1956)
13. Simon och ekarna - Marianne Fredriksson (1985)
14. Händelser vid vatten - Kerstin Ekman (1900-93)
15. Ondskan - Jan Guillou (1981)
16. Jack - Ulf Lundell (1976)
17. Den allvarsamma leken - Hjalmar Söderberg (1912)
18. Mor gifter sig - Moa Martinson (1936)
19. En komikers uppväxt - Jonas Gardell (1992)
20. Böckerna om Bert - Anders Jacobsson/Sören Olsson (1987- )
21. Kejsaren av Portugallien - Selma Lagerlöf (1914)
22. Strändernas svall - Eyvind Johnson (1946)
23. Nässlorna blomma - Harry Martinson (1935)
24. Doktor Glas - Hjalmar Söderberg (1905)
25. Dvärgen - Pär Lagerkvist (1944)
26. Den som vandrar om natten - Marianne Fredriksson
27. Jag saknar dig, jag saknar dig - Peter Pohl
28. Anna, Hanna och Johanna - Marianne Fredriksson
29. Böckerna om Sune - Anders Jacobsson/Sören Olsson
30. Din stund på jorden - Vilhelm Moberg
31. Vinterviken - Mats Wahl

32. Tordyveln flyger i skymningen - Maria Gripe
33. Villospår - Henning Mankell

34. Vägen till klockrike - Harry Martinson
35. Markurells i Wadköping - Hjalmar Bergman
36. Barabbas - Pär Lagerkvist
37. Agnes Cecilia: en sällsam historia - Maria Gripe
38. Molnfri bombnatt - Vibeke Olsson
39. Vendetta - Jan Guillou
40. Den femte kvinnan - Henning Mankell
41. Mördare utan ansikte - Henning Mankell

42. Ormens väg på hälleberget - Torgny Lindgren
43. Böckerna om Alfons Åberg - Gunilla Bergström
44. Alla vi barn i Bullerbyn - Astrid Lindgren
45. Trägudars land - Jan Fridegård
46. Vem älskar Yngve Frej? - Stig Claesson
47. Steget efter - Henning Mankell
48. Saknaden - Ulf Lundell
49. Den vita lejoninnan - Henning Mankell
50. Rid i natt - Vilhelm Moberg
51. Bombi Bitt och jag - Fritiof Nilsson Piraten
52. Madicken - Astrid Lindgren
53. Gentlemen - Klas Östergren
54. Lars Hård - Jan Fridegård
55. Raskens - Vilhelm Moberg
56. Gäst hos verkligheten - Pär Lagerkvist
57. Kallocain - Karin Boye
58. Kvartetten som sprängdes - Birger Sjöberg
59. Hans nådes tid - Eyvind Johnson
60. Rövarna i Skuleskogen - Kerstin Ekman
61. Hummelhonung - Torgny Lindgren
62. Janne, min vän - Peter Pohl
63. Bara en mor - Ivar Lo-Johansson
64. Ett drömspel - August Strindberg
65. Bränt barn - Stig Dagerman
66. Stjärnor utan svindel - Louise Boije af Gennäs
67. Bock i örtagård - Fritiof Nilsson Piraten
68. Blindgång - Marianne Fredriksson
69. Böckerna om Karlsson på taket -Astrid Lindgren
70. Comédia infantil - Henning Mankell
71. Herr Arnes penningar - Selma Lagerlöf

72. Miranda och pärlhalsbandet - Kerstin Sundh
73. Romanen om Olof - Eyvind Johnson
74. Vävarnas barn - Per Anders Fogelström
75. Pappan och havet - Tove Jansson
76. Tjuven - Göran Tunström
77. Häxringarna - Kerstin Ekman
78. Vinter i paradiset - Ulf Lundell
79. Coq rouge - Jan Guillou
80. Böckerna om Kulla-Gulla - Martha Sandwall-Bergström
81. Vi på Saltkråkan - Astrid Lindgren
82. Evas bok - Marianne Fredriksson
83. Skuggan över stenbänken - Maria Gripe
84. Fru Björks öden och äventyr - Jonas Gardell
85. Kvinnor och äppelträd - Moa Martinson
86. Merabs skönhet -Torgny Lindgren
87. Frestelsernas berg - Jonas Gardell
88. Böckerna om Pettson och Findus
89. Statarna - Ivar Lo-Johansson
90. Fiendens fiende - Jan Guillou
91. Dikter - Karin Boye

92. Kyssen - Ulf Lundell
93. Barnens ö - P C Jersild
94. Utvald att leva - Jerzy Einhorn
95. Clownen Jac - Hjalmar Bergman
96. Löwensköldska ringen - Selma Lagerlöf
97. Mormor gråter och andra texter - Jonas Gardell
98. Syndafloden - Marianne Fredriksson
99. Efter floden - P C Jersild
100. Århundradets kärlekssaga - Märta Tikkanen

Jag är dock övertygad om att man läst ett flertal Astrid Lindgren-böcker när man var liten, men eftersom jag inte är säker väljer jag att inte fetskriva dessa.

GLAD PÅSK

image41

GLAD PÅSK ALLA NÄRA OCH KÄRA!!

Påskfest 2007

Då har den årliga påskfesten arrangerats för tredje året i rad på Timmermansgatan. Detta år hade antalet deltagande ökat nämnvärt sedan förra året med 80%. Mycket bra insats. Värdparet Sami och Pernilla hade förberett festen genom att arbeta hela dagen (endast Pernilla), promenarat tills en timme innan festen började och sen hoppa in i duschen när gästerna hade anlänt. Klockan vara ca 21 när alla inbjudna var på plats och festen kunde dras igång på riktigt. I år var även en utländsk gäst inbjuden och den svengelska accenten klingade i öronen. Nice!!
Mange och Tobbe var först med att dra den magiska frågan: " Vart ska vi gå ut?" We know: "Konradz". Så blev de, och de drog. Alla andra gäster stannade kvar ett tag till. Det togs lite kort - vissa av de ska tydligen bytas ut mot hunden.

Det gjordes dansgolv och värdinnan sparkade av Anna glasögonen men hävdar i en senare intervju att det var Anna som började och att hon endast använde sig av självförsvar.
Värdinnan tyckte ganska snabbt då att festen höll på att spåra ur en aning och uppmanade alla pingviner att ta på sig skorna och lämna lokalen. Gissa vart sällskapet hamnade på för ställe-Konradz! Men de kunde till sin förvåning inte finna Mange och Tobbe. Vid senare efterforskningar visade det sig att de begett sig till det nyöppnade Harry's. Spriten flödade. (?) Men gänget dansade tills de blev utslängda till både Hakuna Matata och Bumbybjörnarna. Ibland kan det tyckas att Dj'sen har lite konstig smak på detta uteställe.
Efter utslängningen, inte för att de var för fulla utan för att de stängde blev det  efterfest till Magnus Ugglas Trubaduren ( som för övrigt var svår att komma på inne på Konradz), Chris Isaak med flera. Några åt Mc donald's medan andra åt oliver, som  glömde ställas fram till festens start. Vid fyra hade alla lämnat festlokalen och Tomas försökte ta till alla medel för att kunna komma hem. Taxi beställdes men den åkte också utan att ringa och varna, bara skickade ett skumt meddelande på engelska.
Susanna och Pernilla stötte på en till skummis nere i källaren när de skulle hämta en sovsäck. När de kom ner låg den en pizzakartong på golvet. Ingen av de reagerade på det för det brukar förekomma att det ligger pizzakartonger där.  De gick och hämtade sovsäcken och till deras förvåning när de kommer tillbaka springer det en kille upp för trapporna med kartogen i handen. Var det en uteliggare eller bara en "vanlig svensk blatte" ? (Susanna uttrycker sig).
Två larver ligger på madrass på golvet och en i soffan. Vad de sen pratade om vet ingen av de men värdparet var nöjda med festen och kunde skönt lägga huvet på kudden och sova fyra härliga timmar tills det var dags att gå upp för ännu en härlig påskig dag.
Detta är några av de kort som togs under kvällen:
   
Pernilla berättar också i intervjun att hon trodde att just hon skulle vara unik med denna kycklinggula klänning, vilket skämt!!

tack för mig





Lyckan är total

Livet leker. Skattebeskedet damp ner i brevlådan. I år ska jag äntligen få ett par tusenlappar.
Dessutom jag har fått låna fem böcker av min kära kompis Catta till den medicinska grundkursen. Och jag ska sälja en sociologibok för 200:- spänn. Det är kanon just nu!

Stöld i tvättstugan

Torsdag den 15 mars hängde jag ner två stycken sporttoppar i torkskåpet i tvättstugan. När jag efter 10 minuter skulle gå och hämta de var de försvunna. Det var någon som hade sin tvätt på tork så jag antog att de bara hade råkat slinka med i personens tvätt. Jag ringde på dörren till den lägenhet som hade bokat enligt bokningslistan. Ingen öppnar. Lessen går jag hem utan mina toppar. Samma kväll sätter jag upp en lapp på porten med förenklad text: " Var vänlig lägg tillbaka mina toppar i tvättstugan" Idag, efter nästan 3 veckor har de fortfarande inte dykt upp. Va f**, de luktade ju svett för jag hade bara sköljt de i handfatet. Vad är det för fel på människor??

Tenta med efterfest

Efter en vecka av hårt pluggandet har det änligen gett utdelning - hoppas jag. Det beror ju på om jag får godkänt på tentan i Vårdvetenskaplig grundkurs som jag skrev idag. Jag tror det gick bra. Der var lite klurigt att veta exakt vad läraren var ute efter. Jag var klar redan efter 1,5 timme. Men satt och väntade 40 minuter tills Macarena var klar. Sen fick vi sitta en bra stund och vänta tills de andra blev klara. Den sista -Cornelia var klar när det endast var 20 minuter kvar av skriviningstiden.
Det blev middag på Grekiska kolgrillsbaren. Jag åt kyckling & grönskaksspett - med massor av tzatsiki. Det var så mycket att t o m jag nästan lämnade kvar på tallriken=)
Efterfesten blev på den nyöppnade klubben Harry's här i Västerås. Det var riktigt trevligt där. Varje söndag har de tydligen musiktävling, en sån där typisk när man ska gissa artist och låt. Trots att vi kom in efter halva tävlingen kom vi inte sist. Fasen vad vi var grymma. Jag firade tentan med ett glas rött vin, jag var värd!!
Jag fick faktiskt skjuts hem. Sami kom och hämtade, han är så söt.

RSS 2.0