det ska bli såå skönt och slippa...

* Grannar som spelar musik klockan 03:00

* Sopmaskinen som väcker mig 3/5 morgnar för att städa gatan utanför, vafan låt det vara tills jag har gått upp

* höra att de ovanför oss kissar, uäk!

* J***** som alltid ringer på vår porttelefon kl - "när-donken-är-uppäten" ;)

* Motorcyklar, bilar och andra fordon börna utanför vårt fönster

* bli ruinerad när den närmaste matbutiken är ICA-skrapan

* be gästerna kliva ner från stolen för att man måste komma in i ugnen

* ställa ugnarna på plåten när man lagar mat för fler än 2 personer

* fjortisar som skriker nedanför vårt fönster

* röklukt in i lägenheten som kommer nerifrån gatan

Listan kan göras längre men jag ska inte gnälla. Man ska glädjas åt det man har istället och jag har -
En större lägenhet om två veckor och sipper allt detta!!! =)

visning nr 2

Idag var det visning en andra gång. Enligt mäklaren var det inte lika många som förra gången (då det var 5). Fast det var en som var här en andra gång- det är alltid bra. Ett par var här. De var tydligen också på visning på den lägenhet som vi har köpt, hihi. När mäklaren var på väg att packa ihop så mötte han en kille i porten som frågade om han höll på och sälja en lägenhet. Tydligen var han intresserad och skulle gå till banken imorgon för ett lånelöfte. Så förmodligen kommer vi alltså bli tvugna att ha en tredje visning just för denna kille. Det gör mig ärligt talat lute trött. Det tar på en att inte hitta sina saker för de är undangömda typ överallt på helt fel platser. Men snart. Nu är det bara 2,5 veckor kvar!! Åh vad jag längtar.

Jag vill också tacka mina vänner som gett mig tips om vilken tapet vi ska välja. Tipsen var bra - något splittrade också =) Vi har fortfarande inte blivit nå mer kloka på vilken vi vill ha. Kanske det inte ens blir någon av de. Zebran är tyvärr åt fel håll. Vi vill egentligen ha de spegelvänd. Vilket ilandsproblem!! =)

Under visningen passade jag på att besöka DUKA. Jag har bestämt mig för att köpa ett bord som de har. detta:
image262
Det är 160 cm långt. Jag tycker att det är en aning för litet. Man kan sitta 6 stycken och äta. Åtta om man verkligen kämpar. Som jag sa, jag tycker att det är för litet. Sami däremot fattar inte varför jag vill ha ett bord för 8 när vi är två som ska bo där. Men hallå: Man får väl besök. Ja, två gånger per år svarar han. Det är inte sant, Det är i alla fall 3 =)
Till detta bord ska vi ha vita och svarta stolar. Det finns två alternativ:
image263
image264
De översta är alltså beklädda med läder och stoppning och den nedre har enbart en träskiva. Frågan är om vi ska köpa de översta. Såklart är de mycket mycket mer bekväma, kostar lite extra tyvärr. Utan läder kostar 4 stolar 995:- 4 med läder kostar 1695:-. egentligen är det inte en sån stor skillnad (en extra kostnad på 1400:-) Det är väl inget att flundra över. Det kommer iaf bli mjukare för rumpan

1 timmes tapeter

Kom nyss hem efter att ha suttit på Checkpoint charlie och kollat på tapeter i nästan 1 timme. Ju mer jag kollar i inredningsaffärer desto mer roligt tycker jag att det ska bli och flytta!! Idag har jag spanat in Checkpoing charlie, Village och Global living. Hittade mycket på alla tre. Tapeterna är roligast. Men det finns så mycket otroligt vackert att välja mellan och många kostar mer än de andra. Nu behöver jag er, mina vänners hjälp med att välja tapeter till två väggar. Vi börjar med den i sovrummet:
Bild på sovrummet som det ser ut idag:
image255

Vi har planer på att tapetsera garderoben för att bok passar inte till våra vita möbler. På den gröna väggen ska det sättas upp vitmålade oslipade träplankor och mitt på väggen kommer det att vara (plankfritt) så att man där kan lägga i fina saker. Kommer väl vara ca 60*30 cm stort hål. Golvet är lite mörkare än bok. Inte ek och heller inte mörkt. Man kan ana lite framför det högra nattduksbordet. Mina förslag på taper är dessa två:

image256
image257
Vad är snyggast??

Det andra problemet är väggen i vardagsrummet som vi ska ha som fondvägg: Vilken tapet passar bäst där??
Så här ser det ut just nu:
image258
Det är väggen som den svarta skinnsoffan står lutad mot. Den är 547 cm lång. Vilken tapet ska vi välja?
image259
image260
image261

Åh vad det finns vackra tapeter. Tyvärr är många också väldigt dyra =(.
Idag har jag också lånat fyra inredningstidningar från biblioteket, de ska jag läsa i nu och sen snart börjag C.S.I.
Igår var vi "hemma" och mätte alla väggarna för att veta hur mycket golv och så vi ska beställa. Mycket vackra golv finns det också. I nästa inlägg kommer jag att lägga upp tips på olika golv. Håll utkik!

Ge mig tips. I need!!


norsk digitalklocka

Det här är en gammal grej som jag fick av min mamma för att par år sedan. Idag när jag rensade mejlen såg jag den igen. Den är rolig.

Länk

lite sjuk

Nu har jag drabbats av min årliga förkylning. Kände att det var på g för flera dagar sen och körde på hårt på boxen igår för att det skulle bryta ut - och jag lyckades!! Nu är det bara kurering i några dagar och sen är man tip top igen.
På tal om boxen. Kul som tusan just nu. Jag hade publikrekord i tisdags med 11 deltagare. För er låter det kanske inte så mycket men med tanke på att förra terminen var det i snitt 4 st så är det asmånga!!
Det börjar ordna upp sig i mitt liv. Jag börjar kunna lägga undan saker. Idag har jag lämnat in min hemtenta jag gjort om microbiologi. Kass blev den... så det får bära eller brista =)
Jag har tagit första vaccinsprutan mot Hepatit B och ska om en månad ta den andra. Ska också den 17:e till lungmottagningen för att ta ett TBC-prov och om jag inte har det (förhoppningsvis) ska jag vaccinera mig mot det också. Fan detta kommer att bli så dyrt för mig.
En sak som jag iaf kom lite billigare undan med var naprapaten. Jag fick remiss av min läkare till fem behandlingar, det är ju tokmycket!! Jag blev så glad att jag nästan ville krama henne. Jag har så dålig erferenhet av läkare från Kolsva, de vägrade skriva några remisser om det gällde något annat än deras kassa sjukgymnaster.

Nu är det bara fokus på våran nya lägenhet som vi ska få flytta in i om tre veckor (på måndag). Jag längtar så till det stora köket, balkongen och det den öppna spisen. Här kommer några bilder på den!
image252
image253
image254

På söndag har vi visning för våran gamla. Hoppas hoppas någon vill köpa den till ett toppenpris. Om någon vill spana in den så finns den här . Njut och lägg ett högt bud =)

Ja annars har jag väl inte så mycket att tillägga för tillfället. Ska surfa hela kvällen. Karln är borta. Måsts hitta snygga tapeter o sånt till lägenheten.

See ya

RSS 2.0