kommit igång nu

Läget är alltså såhär:
- Jag ska göra min första praktik i Fagersta. Suger det eller?? Jag är inte alls nöjd men har den inställningen att om jag gör det nu så kanske jag slipper de övriga gångerna. Fem veckor åka till en stad som jag typ vart i en gång i mitt liv, och då åkta jag skidor i Högbyn =) De övriga fem veckorna ska jag vara på Lungkliniken här i V-ås. Det blir nog bra. Har vart där en del faktiskt med en brukare som jag jobbade med förut. Är en jobbig avdelning med många som avlider =(
-Annars börjar jag komma ifatt mitt liv. På måndag ska jag vaccinera mig mot Hepatiti B. Torsdag ska jag till läkaren och tigga remiss till Naprapaten, hoppas hoppas!! Och lungmottagningen är på väg med en kallelse för att ta tid mig så jag också får vaccinera mig mot TBC. Fy fan vad detta kommer att bli en dyr månad. Hepatit B sprutar tar man tre stycken och de kostar 300:- styck, TBC har jag inte än så länge vågat kolla upp. 
- Vi ska ju fan flytta också. Om bara fyra veckor på måndag. Och jag som bara har hunnit kolla i två inredningstidningar. På måndag kommer mäklaren och då ska vi bestämma hur och när det ska vara visning. Det ska bli så jävla underbart att flytta. Öppen spis, balkong och ett apstort kök =) Gissa vem som ska blogga ännu mer om mat =)

Igår var vi på Kåren. Det var kanonkul. Vi har bestämt att vi super alldeles för dåligt så det måste ändras på. Vi hade egentligen sittning idag men eftersom jag hade boxpass gick det inte ihop. Saknar fortfarande flera av mina vänner där, ni vet vilka ni är =)
Här är några bilder som vi tog igår.
hej så länge!!
image246
image247
image248
image249
image250

ett bröllop

Japp. Nu ska jag äntligen berätta om det trevliga bröllop vi var på i lördags. En kusin till mig träffade för några år sedan en syriansk tjej och nu bestämt sig för att gifta sig med henne. Bra tycker jag!!
Hela bröllopet var ovanligt om man jämför med de jag vart på innan (ok bara två men i alla fall).
17:50 var det samling hemma hos brudens föräldrar i en liten lägenhet i Örebro. Som jag förstod det hela så var det meningen att vår släkt skulle vara där för att på nåt sätt visa att hon tillhör oss nu. Vi dansade lite och tog kort.
image217 
Moster och bruden (nähe?)
image218 
En av familjerna från vår släkt
image219 
Och den andra
Enligt tradition är det den äldsta ogifta brodern som för bruden till brudgummen. Om det inte finns någon så är det fadern. Bruden hade i dett fall en bror så han fick först ta henne till Limousinen som skulle köra till kyrkan. I den skulle även brudgummens mor och far åka med.
Innan de hoppade in i limmon kastades ett glas i backen. Antar att det måste ha något med god lycka att göra. Mor min, med den humorn hon har säger: "va synd och ha sönder glas". En kvinna från syrianska släkten kollar förskräckt på henne =)
image220
När vi kom fram till kyrkan stod vi ett tag och väntade på bruden. Såklart hann vi ta några bilder....
 Brudgummens bror med familj
 Brudgummen himself!
Vigseln började i kyrkan 18:30. Den var fin. Helt i vitt och stora fönster med mycket färger på. Prästen hade rosa på sin kåpa. Det var vackert. Jag vet inte vad det var för språk prästen talade på men jag förstod inte mycket. Det var roligt när han skulle säga allt på svenska också när han inte var helt haj på det språket =)

image227
image228
image229
Efter vigseln åkte vi till festlokalen som hette Globen. Stort var det. På borden stod det framdukat med olika sorters plockmat:

Vid 21 dök äntligen brudparet upp till sin fest. Då skulle alla ställa sig på två led där de kunde gå igenom. Så klappade alla händer och viftade med tygbitar. Paret gick sakta och i princip dansade in i lokalen. Vem som helst fick sen flyga på de och dansa också.
image230
image231
När de sedan anlänt och hunnit smaka på förrätten var det dags att dansa igen. Först dansade de vår motsvarighet till bröllopsdansen sen var det ringdans som gällde. Det var roligt. Jag försökte dansa så mycket jag orkade och det var faktiskt så svåra steg. Kul kul. Lite svenska klassiker spelades också under kvällen =)
Varmrätten var kanon. Tre grillspett (kyckling, gris och grönsaker), bulgur och Tzatsiki!!!
image232
Kvällen gick mycket snabbt. Det hölls lite tal. Brudgummens killgäng sjöng Nothing else matters a capella. Det var fint tyckte jag. Brudens tjejer höll också tal och vår släkt lekte en lek med dem.
Spriten dukades fram och vi drack både en och två redbull-vodka=) Vi dansade i massor och tog bara paus när de tog fram chokladfontänen!!
image233
00:30 fick vi äntligen äta tårta. Vilken procedur. Först tändes typ tomtebloss. Sen skulle brudparet skära i varje tårta. Sen skåla i champagne och dela med sina föräldrar sen fick vissa utvalda smaka också (jag fick smaka, fasen vilken god champagne det var) Så tar de bort tårtan och alla fick sätta sig vid sina platser och vänta på att bli serverad en bit.
image234
Sen dansade vi hela natten tills de stängde igen locket på den bärbara datorn prick klockan 03:00!!
Det som är så roligt med dessa bröllop jämfört med våra svenska är att brudparet lämnar festen sist av alla. Så ska jag också ha på mitt bröllop. Det är ju fest för mig - och sami såklart. Varför lämna sin egen fest???

Här är några övriga bilder som vi tog under kvällen:Tack så mycket för en trevlig fest. Denna kväll kommer jag aldrig att glömma!!


Jaaa...

Jag måste nog först be om ursäkt för att jag inte har skrivit på länge. Det måste ha vart urtrist för er som läser att alltid mötas av samma inlägg. Anledningen till att jag inte har skrivit är brist på tid. Det har hänt ganska mycket på sistone.
* Skolan har startat igen. Nu läser vi microbiologi. Jag har nog aldrig varit besatt av så många bakterier och virus förut =)
* Moodoboxen går kanon. Första passet var vi 4 på, nu i torsdags var vi 7. En av tjejerna sa att hon skulle ta med sig tre polare nästa gång. Ahhh hur ska handskarna räcka till??
* Det bästa av allt - VI HAR KÖPT EN LÄGENHET!!! Ja det är sant. I torsdags skrev vi kontrakt. Åh vad det kändes seriöst - och spännande och kul och allt det där. Igår berättade vi för mamma och pappa och skålade lite. Ärligt talat tror jag de blev besvikna att vi inte berättade att jag var med barn - men det kan de ha!!

Annars är det närmsta roligaste ikväll då vi ska på ett syrianskt bröllop. Min kusin ska gifta sig med en syriansk tjej. Det ska bli så otroooligt spännande. Jag hoppas att jag kan visa bilder imorgon.

Hej så länge


RSS 2.0