blod

Idag har jag vart och lämnat blod. Efteråt frågade jag syster om jag fick träna. Det fick jag, det var inte farligt men jag kunde känna mig trött. Jag skulle inte göra armhävningar eller lyfta tungt.
På träningen gjorde jag som doktorn sa och hoppade över armhävningarna. På sista övningen höll jag i två mitsar som de andra sparkade på. En av de som sparkar är en stor och stark kille. Helt plötsligt säger Matilda: "shit, det blöder" Det sprutade inte, men det pulserade ut genom det hål där nålen hade suttit. Ganska mycket kom det också. Jag hade på benet och hela underarmen. Hade det vart någon där som hade haft blodskräck skulle nog den personen mått lite illa.
Och jag, jag kommer säkert att bli den bästa akutsjukvårdaren. När jag stod där och blodet pulserade ut från min arm tog det ett bra tag innan jag fattade att man kanske skulle försöka stoppa blodet genom att lägga på något =)
Lite sjuk är jag  nog också då jag tyckte att det hela var ganska fascinerande. Jag är sjuk!!!

Nästa gång ska jag inte träna förrän hålet är läkt, jag har alltså lärt mig en läxa.

vi ses i nangijala mina vänner

Jag skriver detta inlägg för att jag vill säga adjö till alla mina vänner!! Jag orkar inte höra av mig till alla en och en utan gör på detta vis. Jag kommer inom kort att hoppa från en bro. Försök inte stoppa mig!!!
(Jag måste säga att detta är såklart inte på riktigt, jag vet att mina föräldrar läser ibland och jag vill inte att de ska bli oroliga)

Jag har idag vart och hämtat ut min tenta i läkemedelsberäkning - för andra gången. Liksom förra gången hade jag ett fel som gör att jag inte kan få godkänt på tentan.
Det jag hade gjort fel på är så surt att jag vill strypa mig själv, väldigt långsamt!!
Jag hade gjort rätt uträkning, ställt upp rätt 0,15 mg/0,5 mg/ml0 = 0,5. VA FAN!!! 0,15/0,5 är inte 0,5. Det är 0,3!!!!
Det måst ha vart fel på miniräknaren eller så fick jag dyslexi på denna uppgift!!
Det var väl tur att jag inte fick godkänt för hade det vart på riktigt hade denna patient fått en för hög dos och förmodligen avlidit!!!

Hej hopp!

Horoskop

Jag har kommit över ett litet annorlunda horoskop för några dagar sen. Jag vet inte vart det kommer ifrån tyvärr, det står ingen webadress eller något på pappret heller. Jag ska skriva av det.
Läs ditt och se om det stämmer in på dig =)

Vattumannen
Du är uppfinningsrik och lutar åt progressivitet. Du ljuger mycket och ofta. du upprepar samma misstag gång på gång eftersom du är korkad. Alla tycker egentligen att du är ett jävla svin.

Fiskarna
Du är en pionjär och tycker att de flesta människor är dummare än du. Du är snabb att ge igen, beskäftig och full av goda råd. Din viktigaste insats är att du gör folk du möter förbannade. Ibland är du på gott humör, då är du bara snarstucken.

Väduren
Du har livlig fantasi och tror att du ofta är förföljd av SÄPO eller PRO. Du har lite inflytande på dina vänner och folk avskur dig för att du skryter med den lilla makt du har. Du saknar självförtroende och är en allmän nolla.

Oxen
Du är praktisk och ihärdig. Du äger stor beslutsamhet och arbetar som fan. De flesta tycker att du är ensidig och tjurskallig. Du säger att du är liberal folkpartist men är bara en jävla kommunist.

Tvillingarna
Du är intilligent oh snabbtänkt. Folk gillar dig eftersom du är bisexuell. Du tenderar att vänta dig för mycket tillbaka i förhållande till vad du ger. Det innebär att du är en snål jävel. Tvillingarna är ökända för incest.

Kräftan
Du är sympaisk och förstående när det gäller andras problem, vilket gör dig till en lättlurad tönt. Du skjuter alltid upp saker. Det är därför du alltid kommer att gå på A-kassa och tära på samhället. Alla som sitter i fängelse är kräftor.

Lejonet
Du ser dig själv som en född ledare. Andra ser dig som en idiot. De flesta lejon är bråkmakare. Du är fåfäng och tål inte kritik. Din arrogans är direkt vedervärdig. Lejon är tjuvaktiga slynor och får ut mer av onani än sex.

Jungfrun
Du är den logiska typen och hatar oordning. Din pedantiska attityd gör dina vänner och arbetskamrater fysiskt sjuka. Du är kall och okänslig och somnar ofta när du pippar. Jungfrur blir bra busscgaufförer och hallickar (eller redaktionschefer)

Vågen
Du är den artistiska typen och har svårt att hantera verkligheten. Är du man är du högst sannolikt bög. Dina chanser till anställning och hög lön är lika med noll. De flesta kvinnliga vågar är lösaktiga. Alla vågar dör av könssjukdomar.

Skorpionen
Du är värsta av de alla. Du är slipad i affärer och helt opålitlig. Du kommer att klättra till toppen på karriärstegen på grund av din totala brist på etik och moral. Du är den perfekta skitstöveln.

Skytten
Du är optimistisk och entusiastisk. Du har en vårdlös tendens att blint lita till turen eftersom du är fullkomligt talanglös. Majoriteten av alla skyttar är fyllon. Du är en värdelös skit. Vänd plånboken bak och fram.

Stenbocken
Du är konservativ och rädd för att ta risker. Du är kort sagt en fegfjolla. Ingen stenboch har någonsin betytt något. Därför finns det inget intressant att skriva om dig.

det där med farväl...

Idag har jag gjort min sista dag på praktiken i Fagersta. Samtidigt som det känns så j-la skönt att det är över. Jag menar att gå upp 05:15 var inte min starka sida. Tur är i alla fall att jag är kvällstrött så att jag inte gick och la mig mitt i natten varje kväll =).
Jo idag var alltså sista med gänget i fagersta. Som den person jag är vart jag tvungen att säga adjö till de boende. Och det var faktiskt jobbigare än vad jag trodde att det skulle bli. Det var nästan så att jag började gråta. Men jag kämpade emot och klarade det ganska bra!!
Jag, min handledare och sjuksyster på min praktikplats hade avslutsbedömning av mig idag också. Jag tycker att sånt är ganska jobbigt. Jag har insett att jag tycker att det är ganska svårt att ta emot positiv kritik. De sa att jag hade varit så duktig och tagit för mig och tagit egna initiativ och sånt... Och syster sa att jag var superbra på att ta blodprov trots att det var min första gång! Kul!

I och med detta har jag fått mitt privatliv tillbaka. Idag har jag till och med vart och kört ett medelpass på friskis - åh vad skönt det var!! I'm back. Det är många kilon som har smugit sig på min kropp, vart kom de ifrån ??
Jag ska faktiskt också vara ledig torsdag och fredag, och det är kanontrevligt. Jag ska dock plugga lite men det är ju i alla fall frivilligt. Ska lämna blod andra gången i mitt liv också imorgon=)

Hemma i vår lägenhet går det framåt, men sakta. Garderoben i hallen är klar. Det finns till och med krokar inuti. På lördag kommer också svärfar och hjälper oss med fondväggen i vardagsrummet. Äntligen. Tapeterna köpte vi för typ en månad sen.

Annars har jag inte så mycket mer att berätta.
Bye så länge

hallens schaboner

Igår kväll satte vi upp schablonerna i hallen. Så här blev det.
En jävla tråkig sak har hänt!! Min kamera har pajat nu, och denna gång tror jag det är på riktigt. Jag vågar i alla fall inte lämna in det på lagning för 4:e! gången. HA HA. ska fråga min snälla karl om jag inte kan få en för tidig julklapp på lördag =)
image298

bara lite gnäll

Ojoj vad livet rullar på. Vi har bott i vår lägenhet i fem veckor. Jag har vart på praktik i två veckor och redan tagit blodtryck, puls och två venrpover!! och blod kom det också =)
Jag är så stressad. Jag hinner inte med någonting alls känns det som. Att vara i Fagersta tar 2, 40 minuter av min dyrbara tid-varje dag! Hur ska jag någonsin kunna få tillbaka de?
Nu ska jag åka till Rocklund (f-låt ABB-arena) och kolla på hockey-det är jobb. Kul är det men synd bara att jag är så jävla trött. Jag har fått tillbaka min cykel iaf som vart inne på lagning för punka, så nu kommer jag att få tillbaka mina 10 minuer på morgonen och kan gå upp 05:25 istället för 05:15. Jag ska inte klaga, jag vet att det finns de som har det värre men ibland undrar man.
Som jag sagt så ska jag nu lägga upp bilder från lägenheten. Det kommer bilder på hallen som blev katastrof och vi fick lov att måla över. De andra två är den nya hallen men det syns så dåligt eftersom den är måla vit...
image293
image294
image295
image296
image297

Det värsta av allt med lite tid är att jag inte hinner träna och jag kan se hur tjockare jag blir för varje dag =(
Färdigklagat. Skriver mer en bättre dag!!

RSS 2.0