me the nurse

image343
Vad säger ni, passar jag?
Nu är det endast 6 pass kvar tills jag får sätta mig i skolbänken igen - om jag längtar? - JA!

årskrönika

Alla gör årskrönikor så varför ska jag vara sämre.
Detta hände år 2007:

* 2006 sista och årets första dag spenderades hos våra goda vänner Micke & Sara i stockholm med god mat och så vidare. 12-slaget skedde vid Slussen och det hade aldrig hänt förut att jag verkligen trott att "nu dör jag snart för jag kommer att få en raket i huvudet"

* Syster fyller 20 och får gå på systemet. Till dagen gör jag ett fotoalbum som handlar om hennes liv.

* Jag slutar en kurs som heter Hälsocoach innan den är slut för att jag tycker att den suger alldeles för mycket för att jag ska slösa min dyrbara tid på den.

* 22 januari börjar jag läsa till sjuksköterska på Mälardalens högskola. Det visade sig vara mycket roligare än vad jag trodde och jag har fått massor med nya kompisar.

* 5 februari blir jag medbjuden på en föreläsning tillsammans med kompisen Sandra och kikade på Morgan Alling som pratade om jobbiga människor.

* Jag blir blodgivare -  äntligen!

* Kusinen Fanny tar studenten och jag får ångest och inser att det var f-n 5 år sen jag gjorde det, vad har hänt sen dess?

* Tillsammans med Sami, Katja och svärföräldrar åker vi en vecka till härliga Barcelona och äter massor med god mat och dryck och går i massor

* Jag sommarjobbar för första gången på 5 år

* 13-16 juli firar vi Katjas födelsedag på Öland, en lajbans helg med goa vänner

* Bror fyller 18 och den firas med heldag i sthlm med cosmonova, grönan och sthlm live

* Jag är på mitt första (och förmodligen sista) syrianska bröllop där min kusin Andreas säger ja till Viktoria. Fasen vilket party!!

* 21 augusti är en stor dag då jag och Sami äntligen vinner en budgivning och blir ägare till en ny lägenhet på Blåsbo.

* 15 september är jag på min första vinprovning i en mysig källarlokal i gamla stan i sthlm. (present från mig till Sami)

* 1 oktober flyttar vi in i vår nya lägenhet

* 20 oktober invigs nya ABB-arena på Rocklunda. Sjukt mycket folk ser match mellan Västerås all-star och svenska landslaget

* 30 oktober börjar jag min första praktik på ssk-programmet. Fem riktigt jobbiga veckor i Fagersta och hemskt tidiga morgnar

* 4 december fortsätter min praktik på lungavdelningen här i V-ås och dessa är sååå mycket bättre

* Julen är ungefär som vanligt - på tok för mycket mat.

* Under året har jag dessutom spenderat varje tisdag och torsdagkväll nere i Mariaberget och ledit boxpass - Moodobox. Kul som tusan har det vart!!

* Sista dagen spenderades på ett slott på Råby och vi var mycket grannt klädda.


Gott nytt år!!
Hoppas det nya blir minsta lika bra

nyår 2007/2008

Barock möter Rock var årets tema för den sista festen på året. Många dagar innan hade förberedelserna vart igång inför denna fest och jag och syster trodde nog inte att alla skulle vara så seriösa som de var. Vi var minst utklädda fast vi trodde att vi skulle vara värst. En liten besvikelse måste jag erkänna men detta var ju mycket bättre än att det hade vart tvärtom.
Kl 19:30 infann vi oss på slottet. Jennie och Marion hade gjort så fint och lagat mat.
Detta åt vi:
image317
image318
Riktigt gott, och de var så oroliga att det skulle smaka illa. Tyvärr var det nästan för gott då vi åt så mycket att vi inte orkade dricka så mycket så det var en ganska lugn fest. Men det gjorde inget, det var så trevligt i alla fall. Vi börjar bli så gamla och trötta att vi inte orkar supa =)
Jag skriver inte så mycket om vad som hände, en bild säger oftast mer än tusen ord:
image319

image321
image322
image323
image324
image325
image326
image327
image328
image329
image330
image331
image332
image333
image334
image335
image336
image337
image338
image339
image340
image341
image342


det där med traditioner

Oj då, jag har inte uppdaterat på ett jävla bra tag. Det har vart himla mycket faktiskt. Jag har vart på min första praktik, första fem veckor på ett äldreboende i fagersta och sen fem veckor på Lungavdelningen på Centrallasarettet i Västerås. Där har jag två veckor kvar efter jullovet. Jag har lärt mig många nya saker på min praktik som till exempel ta venprov, blodprov, ge injektioner, dela mediciner mm. De sista två veckorna ska jag ge mig på ett ankomstsamtal, läsa på om patientjournallagen och lite på sekretesslagen. Sen drar skolan igång igen och vi ska läsa medicinska grundkurs 2. Denna gång ska vi lära oss om läskiga sjukdomar. Kommer säkerligen att bli himlans intressant.
...................................................................................................................................................................................................................

Igår var det sista dagen på 2007. Jag kommer alldeles strax att berätta om vad som hände då. Först måste jag berätta vad som har hänt tidigare....
Vi har vart på "julbord" med familjen. I våran familj är vi liiite annorlunda. Vi äter till exempel inte julmat på julafton och det innebär att vi såklart inte äter julbord några veckor innna jul heller. I år ringde mamma och sa att vi skulle på ett hemligt julfirande. Vi skulle ha på oss kläder för att gå på en finare danslektion men vi skulle ina dansa. Sen skulle vi ha på oss bekväma skor för att orka stå i ca 2 timmar och sen skulle vi äta mat. Syster räknade snabbt ut att vi skulle spela Midigolf i Arboga. Och hon hade så rätt. Så vi spelade midigolf i två timmar och sen åt vi tacos. Det var faktiskt ganska svårt måste jag säga. Sami som har spelat golf tidigare i sitt liv tyckte att det var himla skoj.
image299
image300
image301

Det var alltså vårt julbord. Innan jul var det annars som vanligt, dock lite mer sressigt än vad det brukar vara. Jag och syster handlade julklappar och så och sen bakade jag och kompisen Susanna julgodis och här är resultatet.
image302
image303
Recept kan ni kolla på min andra blogg inom kort. Himlans gott var det.
Den 21 december var det helg i sthlm och hälsa på Katja för första gången. Hon bodde jättenära globen =) På fredagkvällen hade Sami match mot Hammarby så jag och Katja hade det mysigt och var och käkade på en riktigt trevlig restaurang som heter Vapiano. Riktigt gott, vi käkade pasta och drack vin. Sen var vi en sväng och tittade på matchen men det var så kallt så vi blev inte kvar så länge. På lördagen sen var jag och Sami och fikade på Wayne's coffé för det är tradition i juletider =) Sen shoppade vi lite julklappar i Saluhallen där det var sjuuukt mycket folk denna lördag före jul.
Lördag kväll var det julklappsbyte med tjejerna. Jag fick i mitt paket "Knäppgök".
image304
Söndag dag åker vi sen till Orsta för att fira jul. Det gick till som vanligt i princip... på morgonen den 24 december öppnade vi julklapparna. Vi köpte Guitar Hero 3 till bror. Det var roligt att spela =) Jag fick av Sami respengar så att vi ska kunna åka på semester i sommar och sen köpte han någon vecka innan jul en kamera till oss.
image305

Här är några bilder från julafton:
image306
image307
image308
image309
image310
image311
På julafton åt vi Fonduegryta till lunch, såå mycket bättre än julmat. Sen åkte vi till Samis farbror med fru och kusiner och hann fika två gånger innan vi åkte tillbaka till Orsta för att fika en tredje. Då följde Katja med också tillbaka. Vi spelade lite RappKalja och lite Guitar Hero.
Sen var det julklappsbyte igen och av Katja fick jag ett par ekologiska trosor som Anja har gjort, de var röda. Fina var de men jag vet inte om jag kommer att våga använda de för de var himla dyra!!
Sami fick Vännerboxen av sin syster och det blev han mycket glad över. Jag har glömt säga att Sami fick en Draught Master av mig, en bok om öl och smarta spiraler som man sätter på kablarna för att vara säker på att man drar ur rätt sladd.

På juldagen hade vi middag i Köping med tjejerna där jag och Katja hade gjort en god paj och vi drack vin och åt chips och pratade en massa skit =)
image312
image313
Annandag spenderades som vanligt med bandy först i nya ABB arena där jag och Katja var och kikade på Tillberga vd VSK tillsammans med 5700 andra västeråsare. Mycket folk var det men tyvärr en himla tråkig match. På eftermiddagen åkte vi sen till Orsta för att titta på när mamma, Sami och farmor käkar lutfisk och vi andra njuter av våran Tacos =) Jag vill avsluta skrivandet om jul genom att visa några bilder på de nya kattungarna som har anlänt.
image314
image315
image316

RSS 2.0