Mojo

Här kommer mitt första recept. Och vad passar inte bättre en Mojo. En röd paprikasås som de äter på Gran canaria. Jag och Katja var där hösten 2004 och åt massor med Mojo. De ska helst ätas på vanlig kokt potatis med mycket salt på men passa även utmärkt till ex. grillat kött.

Recept:

Ingr.

2 röda paprikor

1 hackad vitlök

1 skiva vitt bröd

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk flytande honung

1 dl olivolja

salt


Klyv paprikorna. Lägg de med snittytan ned på en plåt. Rosta de högt upp i ugnen på 250 grader tills de får brända prickar - ca 20 minuter. Låt de sen svalna och dra bort skalet.

Mixa med vitlök, bröd, vinäger och honung till en slät blandning.

Mixa i lite olja i taget så att det inte skär sig. Smaka av med salt.

image122


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0